آشنایی با سرمایه گذاران موفق دنیا
موفقیت در بازار سرمایه مستلزم به کارگیری شیوهها و استراتژیهای معاملاتی متعددی است که بسیاری از آنها بر کسب دانش، صرف وقت و عملکرد حرفهای استوار هستند و بسیاری دیگر نیز با کسب تجربه به دست میآیند. علاوه بر این بررسی چگونگی رفتار سرمایه گذاران موفق و توصیههایشان در حوزه سرمایهگذاری نیز عامل موثر دیگری است که میتواند اطلاعات مناسبی را از چگونگی تحقق اهداف در اختیار اشخاص قرار دهد. از این رو در مقاله پیش رو به معرفی سرمایه گذاران موفق دنیا و چگونگی موفقیتشان میپردازیم.
معرفی سرمایه گذاران موفق دنیا
۱- وارن بافت
وارن بافت بر اساس میزان سرمایهای که با آن سرمایهگذاری خود را آغاز کرده و آنچه از آن به دست آورده است، به عنوان موفقترین سرمایهگذار در جهان شناخته میشود. بافت قبل از سرمایهگذاری مشاغل مختلفی را در حوزههای دیگر انجام میداد که آخرین آنها پیش از آغاز سرمایهگذاری، سالانه ۱۲،۰۰۰ دلار برای او درآمد به همراه داشت. پس انداز شخصی او هنگام شروع سرمایهگذاری، در حدود ۱۷۴،۰۰۰ دلار بود اما امروزه او این مبلغ اولیه را تقریباً به ۸۹٫۴ میلیارد دلار آمریکا تبدیل کرده است.
استراتژی سرمایهگذاری وارن بافت بسیار ساده است. او میگوید: «بخش اعظم سهام شرکتهای ضعیف را با قیمت پایین خریداری کنید، پس از ورود و اعمال مدیریت یا شیوههای مرتبط، سپس در بلندمدت با افزایش قیمت سهام به فروش برسانید». او به دنبال شرکتهایی است که بتواند کارکردشان را به خوبی درک کند تا از این طریق فرایند تحلیل و مدیریت به واسطه اطلاعات آسانتر شود. بسیاری از اشخاص او را به دلیل اجتناب از شرکتهای فناوری و سایر صنایع تکنولوژی محور مورد انتقاد قرار دادهاند اما او با پایبندی به آنچه که از شرکتهای مورد نظر خود میداند، توانسته بازدهی چشمگیری دست پیدا کند.
۲- جان “جک” بوگل
جک بوگل بنیانگذار صندوق سرمایهگذاری است که در حوزه صندوقهای کم ریسک قرار میگیرد. او پس از آن که از دانشگاه فارغ التحصیل شد، در شرکتی مشغول به کار شد که با توجه به مهارت و سطح عملکرد بالایش، به سرعت به مقام مدیریت عالی رسید. اگر چه او به دلایل نامعلومی اخراج شد، اما درس بزرگی آموخت و با توجه به پسانداز مناسب خود به مرور صندوق سرمایهگذاری مورد نظر خود را به همراه تیمی از سرمایهگذاران تاسیس کرد.
بوگل با شرکت جدید خود و ایده صندوقهای سرمایهگذاری، گروه خود را به دومین شرکت بزرگ صندوقهای سرمایهگذاری مشترک تبدیل کرد و توانست سرمایهگذاران را به سود قابل توجهی برساند. او سبک سرمایهگذاری خود را بسیار ساده نگه میدارد و هفت قانون اساسی را برای سرمایهگذاران صندوقها مطرح کرده است:
۱٫ صندوقهای کم ریسک را انتخاب کنید.
۲٫ هزینه اضافی برای اخذ مشاوره حرفهای در نظر بگیرید.
۳٫ عملکرد گذشته را بیش از حد تخمین نزنید.
۴٫ از عملکرد گذشته فقط برای تعیین ثبات و ریسک استفاده کنید.
۵٫ به اندازه داراییهای بستر مورد نظر خود توجه کنید.
۶٫ حتما لازم نیست بودجه زیادی برای خرید واحد صندوق داشته باشید.
۷٫ واحد صندوق مورد نظر خود را بخرید و نگه دارید.
۳- ریموند دالیو
یکی دیگر از سرمایه گذاران موفق دنیا ریموند دالیو است. وی بنیانگذار یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری در حوزه مدیریت است که ۱۶۰ میلیارد دلار از سهام شرکتهای مختلف را همانند استراتژی وارن بافت مدیریت میکند. سرمایهگذاری دالیو از سن ۱۲ سالگی آغاز شد. در این سن کم، او سهام یک شرکت هواپیمایی را با قیمت ۳۰۰ دلار خریداری کرد و پس از ادغام این شرکت هواپیمایی با شرکتهای مرتبط، سرمایه خود را تقریبا سه برابر کرد.
دالیو پس از کسب سودهای بیشتر، یک جلد کتاب ۱۳۲ صفحهای نوشت و اصول موفقیت خود را در آن توضیح داد. او در کتاب خود میگوید: «اشخاصی هستند که به جای رفتارهای هیجانی، از واقعیتهای بازار به عنوان قطبنما برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند و در سرمایهگذاری به موفقیت دست مییابند».
۴- پیتر لینچ
پیتر لینچ سومین سرمایهگذار موفق دنیا، به عنوان مدیر یکی از برترین صندوقهای سرمایهگذاری شناخته میشود که برای بیش از ۱۳ سال جزو پربازدهترین صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بوده است. در این مدت داراییهای تحت مدیریت او از ۲۰ میلیون دلار به بیش از ۱۴ میلیارد دلار رسید.
لینچ مجموعهای از هشت اصل اساسی را به سرمایهگذاران معرفی میکند:
۱٫ آنچه را که لازم است درباره کارکرد یک حوزه بدانید، باید بدانید.
۲٫ پیشبینی نامربوط به داراییتان برای شما فایدهای ندارد.
۳٫ شما زمان زیادی برای شناسایی و تشخیص فرصتهای معامله دارید.
۴٫ از ریسکهای بزرگ خودداری کنید.
۵٫ مدیریت حرفهای بسیار مهم است، صندوقهایی با مدیریت حرفهای بخرید.
۶٫ انعطافپذیر و متواضع باشید تا از اشتباهات خود درس بگیرید.
۷٫ قبل از خرید صندوق، باید بتوانید دلیل خرید خود را برای خودتان توضیح دهید.
۸٫ همیشه دلیلی برای ترس از ریسک وجود دارد.
۵- فیلیپ فیشر
فیلیپ در سال ۱۹۳۱ شرکت خدمات سرمایهگذاری خود را تاسیس و تا دوران بازنشستگیاش، تا ۹۱ سالگی، آن را مدیریت کرد. او در طول ۷۰ سال زندگی حرفهای خود، بازدهی بسیار مناسبی را برای خود و مشتریانش به دست آورد.استراتژی فیلیپ فیشر بر سرمایهگذاری بلندمدت تمرکز داشت. او تعدادی از سهام شرکت موتورولا را در سال ۱۹۵۵ خریداری کرد و آنها را تا نزدیک به زمان مرگش در سال ۲۰۰۴ نگهداری کرد تا به سود قابل توجهی دست یابد. او همچنین ویژگیهای مدیریت شرکت و ویژگیهای شرکتهای مناسب برای سرمایهگذاری را بیان کرده است.
به اعتقاد او ویژگیهای مهم مدیریت شامل صداقت در صورت مالی و حسابداری دقیق، افق زمانی و چشماندازهای بلندمدت مدیر، تمایل به تغییر وضعیت شرکت و ترویج فرهنگ سازمانی خوب است. از نظر فیشر ویژگیهای مهم شرکت نیز شامل نوسانات مثبت سهام، حاشیه سود بالا، بازده بالای سرمایه، تعهد به برگزاری مجامع، برتر بودن از رقبا در حوزه فعالیت، موقعیت پیشرو در صنعت و محصولات یا خدمات منحصر به فرد است.
۶- بنیامین گراهام
بنیامین گراهام اغلب به علت این که مربی وارن بافت بوده است شناخته میشود. او نیز از سرمایه گذاران موفق دنیا است زیرا بدون این که مجبور به پذیرش ریسکهای بزرگ در بازار سهام شود، بازدهی بسیار مناسبی را برای خود و مشتریانی که از او کمک میگرفتند به دست آورد. او همچنین نقش مهمی در اصلاح عناصر قانون اوراق بهادار آمریکا ایفا کرد. نقشی که شرکتهای دولتی را ملزم به انتشار صورتهای مالی مستقل از حسابرسی میکرد.
۷- جان تمپلتون
جان تمپلتون موسس یکی از صندوقهای برتر در حوزه سرمایهگذاری پر بازده است. او با توجه به تجربه موفق سرمایهگذاری که در سال ۱۹۳۹ داشت به ایده تاسیس صندوق سرمایهگذاری مشترک رسید. جان ۱۰۰ سهم از شرکتهای آیندهدار اما با تقاضای پایین به قیمت کمتر از ۱ دلار خرید که مجموع قیمت آنها ۱۰ هزار و ۴۰۰ دلار بود. طی چهار سال بعد، ۳۴ عدد از این شرکتها منحل شدند، اما او توانست کل پرتفوی باقیمانده را به قیمت ۴۰ هزار دلار بفروشد و در این معامله سود قابل توجهی کسب کند. این تجربه به او آموخت سرمایهگذاری با تنوع بالا، افق زمانی بلندمدت و تمرکز بر کلیات بازار درصد ریسک را کاهش میدهد.
جمع بندی
در این مقاله با سرمایه گذاران موفق دنیا و چگونگی موفقیتشان آشنا شدیم و روشهایشان را برای کسب بازده مرور کردیم. توجه داشته باشید که این مطلب تنها جنبه اطلاعتی (معرفی و آشنایی) دارد و کسی را تشویق به انجام معاملات نمیکند.